pondelok 6. augusta 2012

Čo jesť v Číne

Nesmiete cestovať do Číny len kvôli cestovaniu. Ak sa vydáte do Číny, zistíte, že jej kuchyňa je bohatá. Výborné jedlo dáva takmer umelecký dojem a stane sa neoddeliteľnou súčasťou vášho cestovania. K dispozícii je veľký výber potravín, aby vyhovovali aj tomu najúzkostlivejšiemu jedákovi.

Čínska kuchyňa má veľmi vysokú reputáciu po celom svete a predstavuje nádhernú kultúru čínskeho národa. Má takmer päť tisíc rokov starú slávnu históriu. Čínska kuchyňa je veľmi rozmanitá a je považovaná za jednu z troch najväčších na svete.

Môžete sa tešiť na výborné čínske jedlo a nielen vynikajúce reštaurácie s mnohými zariadeniami a kvality služieb, ale aj v bežných reštauráciách, ktoré sú oveľa lacnejšie, ale stále podávajú chutné jedlo. Ceny sa líšia na základe rôznych podmienok a životného prostredia. Každopádne, nech ste kdekoľvek na jedlo, zdravie, hygienu a bezpečnosť sú veci, ktorým by ste mali venovať veľkú pozornosť. Niektoré chutné miestne občerstvenia sa obvykle predávajú v stravovacích zariadeniach, nočných trhoch, alebo pouličných reštauráciach, ktoré sa bežne nachádzajú v Číne.

Typické čínske jedla

Čínske knedlíky vypadajú ako strieborné prúty. Legenda praví, že čím viac ich pri oslave Nového roku zjete, tím viac peňazí budete mať.
Ryby sú pre Číňana odkazom k šetreniu a keď sa šetrí veľa na konci roku, tak je pre nich viacej našetrené v budúcom roku.
Jarné závitky sú plnené mäsom, ako aj zeleninou.
Nian Gao, ktorého hlavnými zložkami je lepkavá ryža, cukor, gaštany a lotosové listy.

Máte chuť na jednoduché čínske jedlo? Urobte si Kung-pao

Kung-pao je čínske jedlo. Pripravuje sa z kuracieho mäsa.

Príprava je veľmi jednoduchá. Mäso nakrájame na malé kocky pomiešame so soľou, namočeným škrobom a sójovou omáčkou. Potom sa na veľmi horúcej panvici za použitia trochy oleja orestujú búrske oriešky, ktoré se nechajú vychladnúť. Na panvicu s rozpáleným olejom sa pridajú nakrájané chilli papričky a sečuánske korenie, potom se pridá pripravené macerované naložené mäso. Keď mäso zbelie, pridáme víno a po jeho odparení se pridá nakrájaný pórik, cesnak a zázvor. Na to se naleje omáčka z octu, soli, cukru, škrobu, sójovej omáčky a vývaru. Pridajú sa búrske oriešky a môžeme podávať. Toto jedlo je aj u mňa veľmi obľúbené pre svoju jednoduchú prípravu.

Rôzne druhy ryže. Foto: © IRRI Images Kung pao. Foto: © Steven G. Johnson

0 komentárov:

Zverejnenie komentára