Nesmiete cestovať do Číny len kvôli cestovaniu. Ak sa vydáte do Číny, zistíte, že jej kuchyňa je bohatá. Výborné jedlo dáva takmer umelecký dojem a stane sa neoddeliteľnou súčasťou vášho cestovania. K dispozícii je veľký výber potravín, aby vyhovovali aj tomu najúzkostlivejšiemu jedákovi.
Čínska kuchyňa má veľmi vysokú reputáciu po celom svete a predstavuje nádhernú kultúru čínskeho národa. Má takmer päť tisíc rokov starú slávnu históriu. Čínska kuchyňa je veľmi rozmanitá a je považovaná za jednu z troch najväčších na svete.
Môžete sa tešiť na výborné čínske jedlo a nielen vynikajúce reštaurácie s mnohými zariadeniami a kvality služieb, ale aj v bežných reštauráciách, ktoré sú oveľa lacnejšie, ale stále podávajú chutné jedlo. Ceny sa líšia na základe rôznych podmienok a životného prostredia. Každopádne, nech ste kdekoľvek na jedlo, zdravie, hygienu a bezpečnosť sú veci, ktorým by ste mali venovať veľkú pozornosť. Niektoré chutné miestne občerstvenia sa obvykle predávajú v stravovacích zariadeniach, nočných trhoch, alebo pouličných reštauráciach, ktoré sa bežne nachádzajú v Číne.
Typické čínske jedla
Čínske knedlíky vypadajú ako strieborné prúty. Legenda praví, že čím viac ich pri oslave Nového roku zjete, tím viac peňazí budete mať.
Ryby sú pre Číňana odkazom k šetreniu a keď sa šetrí veľa na konci roku, tak je pre nich viacej našetrené v budúcom roku.
Jarné závitky sú plnené mäsom, ako aj zeleninou.
Nian Gao, ktorého hlavnými zložkami je lepkavá ryža, cukor, gaštany a lotosové listy.
Máte chuť na jednoduché čínske jedlo? Urobte si Kung-pao
Kung-pao je čínske jedlo. Pripravuje sa z kuracieho mäsa.
Príprava je veľmi jednoduchá. Mäso nakrájame na malé kocky pomiešame so soľou, namočeným škrobom a sójovou omáčkou. Potom sa na veľmi horúcej panvici za použitia trochy oleja orestujú búrske oriešky, ktoré se nechajú vychladnúť. Na panvicu s rozpáleným olejom sa pridajú nakrájané chilli papričky a sečuánske korenie, potom se pridá pripravené macerované naložené mäso. Keď mäso zbelie, pridáme víno a po jeho odparení se pridá nakrájaný pórik, cesnak a zázvor. Na to se naleje omáčka z octu, soli, cukru, škrobu, sójovej omáčky a vývaru. Pridajú sa búrske oriešky a môžeme podávať. Toto jedlo je aj u mňa veľmi obľúbené pre svoju jednoduchú prípravu.
Rôzne druhy ryže. Foto: © IRRI Images
Kung pao. Foto: © Steven G. Johnson
Vyhľadávať v tomto blogu
Články na diely
Culinary
Diary travel
Česko
Čína
Francúzsko
Chorvátsko
India
Maďarsko
Rakúsko
Slovensko
Taliansko
Prebraté články
Culinary
Culinary - Obsah
varecha.pravda.sk
Language
Deutsch
English
Français
Magyar
Pусский
Fotografie
wikipedia
Panoramio
Pinterest
Česko
Čína
Francúzsko
Chorvátsko
India
Maďarsko
Rakúsko
Slovensko
Taliansko
Prebraté články
Culinary
Culinary - Obsah
varecha.pravda.sk
Language
Deutsch
English
Français
Magyar
Pусский
Fotografie
wikipedia
Panoramio
Rôzné články, PR
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
variť
(20)
víno
(14)
dobré jedlo
(13)
dietetika
(12)
sommelier
(12)
koreniny
(10)
zážitok
(10)
czechtourism
(8)
liečivé
(8)
biele
(6)
tajomstvo
(6)
zelenina
(6)
Japonsko
(5)
delikates
(5)
kuchárska kniha
(5)
moravská kuchyňa
(5)
odšťavovať
(5)
surové
(5)
sušené
(5)
syr
(5)
petržel
(4)
sushi
(4)
vitarián
(4)
zdravie
(4)
Liečivé byliny
(3)
aróma
(3)
cestoviny
(3)
chudnuť
(3)
ementál
(3)
hosť
(3)
mrkva
(3)
ocot
(3)
ryža
(3)
vitamíny
(3)
šéfkuchár Horák
(3)
Bratislava
(2)
afrodiziaka
(2)
chardonnay
(2)
curry
(2)
cvikľa
(2)
hostiteľ
(2)
stevia
(2)
2 vydanie
(1)
hrnčeková váha
(1)
kari
(1)
mušle
(1)
Máte tip kde dobre varia? Navštívime, ochutnáme, popíšeme, nafotíme
píšte: lacozachar(at)gmail(dot)com
píšte: lacozachar(at)gmail(dot)com
Motto:
„Sebeléčení či obnovení mechanismu seberegulace může člověk začít v devadesáti, padesáti nebo deseti letech, není v tom rozdíl. Důležitější je, že se člověk dokáže, pokud chce, skutečně sám ze svých problémů vyhrabat. Je to jen otázka času - kolik času tomu chce on sám aktivně dát,“ (Anonymus)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára