Skúsim, hlavne mladým povedať pár slov. Pri pozvaniach zažijete spústu psiny ale aj sklamaní. Preto si nikdy nerobte ilúzie, aby ste neboli sklamaní. Lebo sklamaní zle zažívajú a potom sa divia že im je špatne.
Preto ak Vás niekto pozve, domov, na oslavu, recepciu, bude to znieť cynický ale odhadnite hostiteľa, čo asi od neho môžete očakávať. Či si dáte doma nejaké predjedlo alebo ste si istý, že sa najete do prasknutia.
Preto keď už vstúpite do "predsiene", tak sa nedopusťte už žiadneho priestupku. Čo sa týka správneho stolovania ako používať príbor, obrúsok tak to nechám na odbornejšiu literatúru, kde sa adept toho dozvie viac. Pokiaľ sa chce pohybovať v spoločnosti, doporučujem kurz. Ale keď už vkročil nepoučený, tak si treba počínať opatrne a pomaly pokukovať po susedoch, kto čo a ako urobí.
Musím sa tu zmieniť o jednej úsmevnej príhode, ktorá sa stala v Prahe. Ešte ako študenti sme sa ubytovali na tú dobu vo veľmi luxusnom hoteli. Na stole bolo pre nas v tu dobu nesmierne množstvo pohárov, príborov misiek a čuduj sa svete aj miska s teplou vodou. Veru priznám sa nikto nevedel na čo to je. Keď sme dostali na obed kuracie menu a profesorky videli ako si poniektorí namiesto toho aby umyli v tej vode ruky začali ju piť, tak ich obchádzali mdloby. Viete si predstaviť čo s nami robili. A keď sme prišli domov, okamžite nám pripravili niekoľkodňový kurz slušného správania nie len pri stole. Takýto kurz je vynikajúci spôsob ako nerobiť "faux pas". Toto len na margo toho aby ste nerobili pri stole hlúposti.
Všetko jedzte z mierou. Polievky si nedávajte dva a viac krát aj keby bola neviem ako dobra. Prečo? Pretože by ste si naplnili žalúdok a čo ostatné? Kam to dáte?
Predovšetkým pite s mierou víno. Víno nie je pre labužníka nápoj. Je to úžasne korenie ktoré nám poskytol Bakchus.
Čo nás ešte môže čakať? Vedľa nás sú veľakrát ľudia, ktorých nepoznáme. Ako začať konverzáciu? Začnite s jedlom a téma pomaly na celý večer od cestovania kde sme boli čo sme jedli až po ankedoty.
Preto majte mieru vo všetkom aby ste spravili dokonalý dojem a pozvania sa budú len tak hrnúť. Lebo niet nad príjemného spoločníka.
Vyhľadávať v tomto blogu
Články na diely
Culinary
Diary travel
Česko
Čína
Francúzsko
Chorvátsko
India
Maďarsko
Rakúsko
Slovensko
Taliansko
Prebraté články
Culinary
Culinary - Obsah
varecha.pravda.sk
Language
Deutsch
English
Français
Magyar
Pусский
Fotografie
wikipedia
Panoramio
Pinterest
Česko
Čína
Francúzsko
Chorvátsko
India
Maďarsko
Rakúsko
Slovensko
Taliansko
Prebraté články
Culinary
Culinary - Obsah
varecha.pravda.sk
Language
Deutsch
English
Français
Magyar
Pусский
Fotografie
wikipedia
Panoramio
Rôzné články, PR
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
variť
(20)
víno
(14)
dobré jedlo
(13)
dietetika
(12)
sommelier
(12)
koreniny
(10)
zážitok
(10)
czechtourism
(8)
liečivé
(8)
biele
(6)
tajomstvo
(6)
zelenina
(6)
Japonsko
(5)
delikates
(5)
kuchárska kniha
(5)
moravská kuchyňa
(5)
odšťavovať
(5)
surové
(5)
sušené
(5)
syr
(5)
petržel
(4)
sushi
(4)
vitarián
(4)
zdravie
(4)
Liečivé byliny
(3)
aróma
(3)
cestoviny
(3)
chudnuť
(3)
ementál
(3)
hosť
(3)
mrkva
(3)
ocot
(3)
ryža
(3)
vitamíny
(3)
šéfkuchár Horák
(3)
Bratislava
(2)
afrodiziaka
(2)
chardonnay
(2)
curry
(2)
cvikľa
(2)
hostiteľ
(2)
stevia
(2)
2 vydanie
(1)
hrnčeková váha
(1)
kari
(1)
mušle
(1)
Máte tip kde dobre varia? Navštívime, ochutnáme, popíšeme, nafotíme
píšte: lacozachar(at)gmail(dot)com
píšte: lacozachar(at)gmail(dot)com
Motto:
„Sebeléčení či obnovení mechanismu seberegulace může člověk začít v devadesáti, padesáti nebo deseti letech, není v tom rozdíl. Důležitější je, že se člověk dokáže, pokud chce, skutečně sám ze svých problémů vyhrabat. Je to jen otázka času - kolik času tomu chce on sám aktivně dát,“ (Anonymus)
Archive
-
▼
2012
(81)
-
▼
mája
(22)
- Riasy ako korenina
- Brazílska káva
- Açai
- Zapekané slimáky
- Ach tie raňajky
- Odšťavovač Champion 2000 +
- Čokoláda do trópov
- Zeleninová polievka na dva krát
- Uhorkový šalát
- Opekané kačacie prúžky
- Fondue
- Dusené hovädzie
- Telacia nožička v rosole
- Varíme v horúčave
- Zostavujeme menu pre priateľov
- Povinosť hosťa
- Povinosť hostiteľa
- Dobré rady čínskej kuchyne
- Tajomstvo varenia
- Na úvod
- Obsah: Koreninová záhradka
- Obsah: Sommelier
-
▼
mája
(22)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára