Domorodné obyvateľstvo tento produkt používal ako energetický povzbudzovač pri love a ako aj afrodiziakum. Navyše pomáha budovať silný imunitný systém, bojovať s infekciami, ochraňovať srdce a čo je dôležité, napomáha k postupnému znižovaniu hmotnosti. Toľko propagačný materiál firmy a poďme sa naňho pozrieť bližšie.
V dažďovom pralese, na brehoch rieky Amazonky, prechádzajúc štátom Brazílie, rastie palma, čerpajúc bohaté živiny z pôdy a tvoriac malé fialové bobuľky. V nedotknutom, prírodou vytvorenom ekosystéme, kde sú pôdy bohaté na organické živiny a prvky, kde sa rastliny a živočíchy vyskytujú vo svojej čistej, prírodnej podobe, rastúc presne tak, ako by to malo na tomto svete vyzerať.
Açai (čítaj: asají) je lahodné brazílske bobuľovité ovocie tmavofialovej farby. Chuťou a vôňou pripomína čokoládu a lesné plody. Má bohatú špecifickú chuť a vysoké nutričné hodnoty. Açai, patrí medzi produkty, ktoré môžeme rôzne používať. Toto ovocie oslovuje ľudí, ktorí sa radi starajú o to, čo do svojích úst vložia.
Açai je náročné na spracovanie a to ho robí vzácnym mimo regiónov, v ktorých rastie. Ovocie Açai sa pre export spracúva do podoby mrazenej drene a prášku.
Môžeme ho použiť v nealko nápojoch, alkoholových nápojoch alebo ako výdatné raňajky spolu s ovocím a müsli. Açai sa pripravuje na rôzne spôsoby. Používa sa pri výrobe lahodného jedla, osviežujúcich koktailov, džúsov, zmrzlín a iných chutných pokrmov. Açai je vhodné ako prvé jedlo dňa. Podľa tradičnej brazílskej receptúry ho získavame v podobe mrazenej drene. Ovocie açai sa zaraďuje za jednu z najzdravších potravín na našej planéte.
Nutričné hodnoty Açai
Açai je zaujímavý vďaka svojmu jedinečnému zloženiu.
Hovorí sa o ňom ako o jednom z najkomplexnejších prírodných plodov z dôvodu vysokého obsahu: antioxidantov vlákniny (viac ako 40 %)
nenasýtených mastných kyselín omega 6 a omega 9
ôsmich aminokyselín
vitamínov: A, B1 (tiamín ), B2 ( riboflavín ), B3 ( niacín ), C, E ( tokoferol ), D
minerálnych látok: železa, kalcia, fosforu a draslíka, ktorý je najhodnotnejším minerálom v açai plodoch
bielkovin a proteínov v podobnom zložení ako má vajíčko
Açai obsahuje minimálne štrnásť ráz viac antioxidantov ako surový špenát a dvadsať až tridsať ráz viac antokyanidov ako červené víno. Už 26 gramov čistého açai stačí na pokrytie dennej odporúčanej dávky antioxidantov.
Foto: © Laco Zachar
použitý materiál: propagačný materiál Acaimania Europe sro


0 komentárov:
Zverejnenie komentára