Prišiel som domov. Prichystal veký hrniec s vodou, naložil tam očistenú nakrájanu na štvrtky zeleninu a dal variť. Mrkva, petržel, celer, po kúskoch brokolice, karfiolu, uhorky, papriky, paradajka, kel, cibula, hrášok, 2 ks póru. Osolil pridal celé čierne korenie.
A teraz niečo pre náš organizmus. Túto múdrosť som vyčítal v knihách o liečivých praktikách zeleniny. Keďže som sa týmto aktivitam voľakedy venoval, tak viem čo to všetko s organizmom môže urobiť a ako to pomáha. Keď začala zelenina vo vode vrieť, odstopol som si 12 minút ale presne. Problém nášho organizmu je že je celý prekyselený a keď si dáme tento 12 minútový vývar a vypijeme ho tak teply ako znesieme, pomôžeme nášmu organizmu lebo mu dodáme zásadité prvky. A keďže su už horúčavy tak nas to aj pekne ochladí.
Tak a prvá časť využitia vývaru je naplnená. Ďalej necháme polievku variť asi hodinu. Pred koncom varenia si prichystáme detskú krupicu, oddelíme žĺtko od bielka, ktoré pomiešame s krupicou. Bielok vyšlaháme a primiešame do zmesy, ktorú trošku prisolime. Necháme chvíľu odležať. Komu nevadí sodabikarbóna tak tiež štipku.
Keď je polievka hotová scedíme zeleninu a do litra vriaceho vývaru na šporáku postupne dávame na kávovej lyžici zmes s krupicou. Krupicové halušky nabobtnajú jemne miešame a keď plavu na povrchu tak polievku odstavíme a podávame.
Zeleninu môžme pridať k polievke alebo ju odložíme na zajtra a pripravíme zeleninové fašírky.
Keďže sme medzi tým nezabudli uvariť pár zemiakov tak si pór dáme so zemiakmi a polejeme máslom. Vynikajúca lahká večera.


0 komentárov:
Zverejnenie komentára