pondelok 21. mája 2012

Opekané kačacie prúžky

Máť priateľov je dobrá vec, a keď máte priateľov, ktorí vedia že sa potešíte drobnostiam, tí su na nezaplatenie. Dostal som kačacie stehna. Ha a teraz porozmýšlajme čo z nich urobiť. Jasne už je rozhodnuté, mam chuť na čínu.

Postavím 1,5 l vody, keď zovrie vložím do nich umyté z kože stiahnuté kačacie stehná. Varím asi pol hodiny na prudkom ohni. Ku koncu sem tam pichnem vidličkou aby som vedel či su dostatočne mäkké. Tak a máme to prichystané. Vytiahnem z vody necham okapať a vyhladnúť. Mäso rozkrájam na malé kúsky asi 2 cm hrubé. Osolím a obalím v škrobovej múke. Rozpálim olej a vypražím do zlatova z oboch strán. Dám na teplú misu.
Hneď si začnem robiť omáčku. Do 2 lyžíc konopného oleja, môžeme ho nahradiť aj podzemnicovým, zamiešam nad ohňom pol šálky sojovej omáčky, 2 kávové lyžičky cukru a trochu soli. Keď je všetko dobre premiešané. Paličkami chytíme opečený kačací prúžok, namočíme do omáčky. Podávame s ryžou a kapustovým šalátom. Obed zapíjame tohtoročným jasmínovým čajom. Je dobrý na trávenie.

A čo s kožou ktorá ostala? Na rozpálenej panvici kde je trošku kačacieho sádla dam umyté osušené nakrájane kožky a necham ich do zlatova opiecť. Pustia ešte masť. Nechám vychladnúť a bude dobre na chlieb.

Follow Me on Pinterest pošli na vybrali.sme.sk

0 komentárov:

Zverejnenie komentára