No to je nápad, povie si voľakto. Horúce dni a my sa budeme "nacpavať" huspeninou. Skúsme sa na to pozrieť z viacerých strán. No prírodna želatina, podotýkam prírodna nie ta umelá želatína, ktorá nám až požehnane chýba, preto má toľko ludi problémi s kĺbmi. To na jednej strane, takže urobíme aj niečo pre svoje zdravie. A zdruhej strany keď si na večeru dáme dobre vychladený rosol, no myslím že to zasýti a osvieži.
Jasne, že keď ho začneme variť potrebujeme na to aspoň 3-4 hodiny. Tak si ho začneme pripravovať večer, kedy sem tam odbehneme do kuchyne a pomiešame hrniec aby sa nam nič nepripálilo. U mäsiara kúpim dve telacie nožičky a poprosím ho aby mi ich nakrájal na male kocky. Tým mám ušetrenú robotu doma. Okrem toho kúpim aspoň pol kila zeleniny. Jasne že takú z ktorej robíme aj zeleninovú polievku, teda všetku koreňovú a cibuľu.
Do hrnca dám nakrájané kúsky telacieho mäsa, zalejem studenou vodou, osolím. Privediem do varu. Pena ktorá sa mi tam vytvorí odoberiem a vyhodím. Medzi tým kým sa mi začne variť voda, očistím a umyjem zeleninu a pridám do hrnca. Prilejem vody, vhodím všetku zeleninu a necham mierne variť. Keď sa mi začne mäso a koža oddelovať od kosti, nechám ešte pol hodinky a potom všetko precedím. Polievku si dám na bok. Oberiem mäso z kosti. Nechám len to čo sa dá skutočne jesť. Ostatne vyhodím.
Polievka je kalná, tak pridám kým je ešte teplá surový bielok a prevarím aby sa mi zmes vyčistila. Prelejem cez hustú látku a čo vidím, polievka ostala čistá a číra. Do formy dám na spodok telacie očistené mäso a zalejem polievkou.
Moja manželka to má trošku inak rada, tak pre ňu som ešte uvaril 2 vajíčka na tvrdo, ktoré som pridal pre ňu zvlásť a k tomu prisypal hrášok a kukuricu z konzervy.
Takže máme dva druhy rôsolu.
Dám vychladiť a šup do ladničky. Na druhý deň večer huspeninu prevrátim na tanier sebe pridám ocot, čierne korenie a obom cibulku. Kúsok chleba, k tomu pivko a večera ako lusk.
Vyhľadávať v tomto blogu
Články na diely
Culinary
Diary travel
Česko
Čína
Francúzsko
Chorvátsko
India
Maďarsko
Rakúsko
Slovensko
Taliansko
Prebraté články
Culinary
Culinary - Obsah
varecha.pravda.sk
Language
Deutsch
English
Français
Magyar
Pусский
Fotografie
wikipedia
Panoramio
Pinterest
Česko
Čína
Francúzsko
Chorvátsko
India
Maďarsko
Rakúsko
Slovensko
Taliansko
Prebraté články
Culinary
Culinary - Obsah
varecha.pravda.sk
Language
Deutsch
English
Français
Magyar
Pусский
Fotografie
wikipedia
Panoramio
Rôzné články, PR
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
variť
(20)
víno
(14)
dobré jedlo
(13)
dietetika
(12)
sommelier
(12)
koreniny
(10)
zážitok
(10)
czechtourism
(8)
liečivé
(8)
biele
(6)
tajomstvo
(6)
zelenina
(6)
Japonsko
(5)
delikates
(5)
kuchárska kniha
(5)
moravská kuchyňa
(5)
odšťavovať
(5)
surové
(5)
sušené
(5)
syr
(5)
petržel
(4)
sushi
(4)
vitarián
(4)
zdravie
(4)
Liečivé byliny
(3)
aróma
(3)
cestoviny
(3)
chudnuť
(3)
ementál
(3)
hosť
(3)
mrkva
(3)
ocot
(3)
ryža
(3)
vitamíny
(3)
šéfkuchár Horák
(3)
Bratislava
(2)
afrodiziaka
(2)
chardonnay
(2)
curry
(2)
cvikľa
(2)
hostiteľ
(2)
stevia
(2)
2 vydanie
(1)
hrnčeková váha
(1)
kari
(1)
mušle
(1)
Máte tip kde dobre varia? Navštívime, ochutnáme, popíšeme, nafotíme
píšte: lacozachar(at)gmail(dot)com
píšte: lacozachar(at)gmail(dot)com
Motto:
„Sebeléčení či obnovení mechanismu seberegulace může člověk začít v devadesáti, padesáti nebo deseti letech, není v tom rozdíl. Důležitější je, že se člověk dokáže, pokud chce, skutečně sám ze svých problémů vyhrabat. Je to jen otázka času - kolik času tomu chce on sám aktivně dát,“ (Anonymus)
Archive
-
▼
2012
(81)
-
▼
mája
(22)
- Riasy ako korenina
- Brazílska káva
- Açai
- Zapekané slimáky
- Ach tie raňajky
- Odšťavovač Champion 2000 +
- Čokoláda do trópov
- Zeleninová polievka na dva krát
- Uhorkový šalát
- Opekané kačacie prúžky
- Fondue
- Dusené hovädzie
- Telacia nožička v rosole
- Varíme v horúčave
- Zostavujeme menu pre priateľov
- Povinosť hosťa
- Povinosť hostiteľa
- Dobré rady čínskej kuchyne
- Tajomstvo varenia
- Na úvod
- Obsah: Koreninová záhradka
- Obsah: Sommelier
-
▼
mája
(22)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára