Viem, každý pozná uhorku aj čo sa dá s ňou robiť. Ale mám chuť tu čosi o nej aj napísať. Tak uvidím, či sa Vám to bude páčiť, či jej vynikajúce vlastnosti využijete alebo nie. A mali by si to prečítať aj mladé dievčata a dámy , ktorým záleži na peknej pleti. Uhorka je totiž vynikajúci tónizačný prostriedok na tvár.
Uhorky su báječné jedlo v čase horúčav. Maju vynikajúcu vlastnosť. Ochladzujú organizmus. Ale samozrejme pokiaľ to preženieme soľou tak z jej efektu nebude nič. Prečo? Soľ ako taká zadržuje v organizme vodu. Uhorka je zelenina, ktorá sa dá jesť ako pokrm samostatný alebo ako súčasť jedla vo forme šalátu. Hovoríme o surovej šalátovej uhorke.
Tak poďme na to. Kúpim uhorku a očistím ju. Potom ju rozkrojim na poly a jadierka z nej dam von. Zoberiem struhak a nastruham ju na tenke plátky. Trochu posolím aby uhorka pustila vodu. Odložim na bok asi na dve hodiny. Potom vytlačím vodu zvlášť do pohára to bude na umývanie tváre. Z vytlačenej uhorky môžme pripraviť niekoľko druhov vynikajúceho šalátu.
Sladkokyslý šalát:
Do troch deci vody dám polievkovú lyžicu kryštálového cukru a octu. Pridám štipku soli dobre premiešam. V mise kde je nakrájana uhorka dám rozotretý cesnak a zalejem. Posypem červenou paprikou a čierným korením. Po pol hodine podávam.
Uhorkový šalát s paradajkami:
Do misy s nakrájanou uhorkou primiešam nakrájané na mesiačiky paradajky. Prilejem za lyžicu olivového oleja a premiešam. Posypem čierným korením mletým a červenou paprikou. Dobre premiešame necháme v chlade odstáť.
Uhorkový šalát so smotanou:
Tento typ šalátu som jedol všade na juhu slovenska. Pripravuje sa veľmi jednoducho a v horúcom počasi veľmi dobre osvieži.
Olúpanú veľkú uhorku, zbavenú jadier a nakrájanú na tenke plátky upravenú ako je napísané vyššie, pridáme trochu estragonu, červenej mletej papriky, lyžicu octu a za kelímok smotany. Premiešame, trochu okoreníme a je to vynikajúce.
Uhorka je pre svoj vysoký obsah vody, veľmi dobrá cez horúčavy. Jednak schladi organizmus a pomáha kolobehu vody. Preto sa nesmieme diviť ža sa sem tam trochu "prebehneme".
Vyhľadávať v tomto blogu
Články na diely
Culinary
Diary travel
Česko
Čína
Francúzsko
Chorvátsko
India
Maďarsko
Rakúsko
Slovensko
Taliansko
Prebraté články
Culinary
Culinary - Obsah
varecha.pravda.sk
Language
Deutsch
English
Français
Magyar
Pусский
Fotografie
wikipedia
Panoramio
Pinterest
Česko
Čína
Francúzsko
Chorvátsko
India
Maďarsko
Rakúsko
Slovensko
Taliansko
Prebraté články
Culinary
Culinary - Obsah
varecha.pravda.sk
Language
Deutsch
English
Français
Magyar
Pусский
Fotografie
wikipedia
Panoramio
Rôzné články, PR
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
variť
(20)
víno
(14)
dobré jedlo
(13)
dietetika
(12)
sommelier
(12)
koreniny
(10)
zážitok
(10)
czechtourism
(8)
liečivé
(8)
biele
(6)
tajomstvo
(6)
zelenina
(6)
Japonsko
(5)
delikates
(5)
kuchárska kniha
(5)
moravská kuchyňa
(5)
odšťavovať
(5)
surové
(5)
sušené
(5)
syr
(5)
petržel
(4)
sushi
(4)
vitarián
(4)
zdravie
(4)
Liečivé byliny
(3)
aróma
(3)
cestoviny
(3)
chudnuť
(3)
ementál
(3)
hosť
(3)
mrkva
(3)
ocot
(3)
ryža
(3)
vitamíny
(3)
šéfkuchár Horák
(3)
Bratislava
(2)
afrodiziaka
(2)
chardonnay
(2)
curry
(2)
cvikľa
(2)
hostiteľ
(2)
stevia
(2)
2 vydanie
(1)
hrnčeková váha
(1)
kari
(1)
mušle
(1)
Máte tip kde dobre varia? Navštívime, ochutnáme, popíšeme, nafotíme
píšte: lacozachar(at)gmail(dot)com
píšte: lacozachar(at)gmail(dot)com
Motto:
„Sebeléčení či obnovení mechanismu seberegulace může člověk začít v devadesáti, padesáti nebo deseti letech, není v tom rozdíl. Důležitější je, že se člověk dokáže, pokud chce, skutečně sám ze svých problémů vyhrabat. Je to jen otázka času - kolik času tomu chce on sám aktivně dát,“ (Anonymus)
Archive
-
▼
2012
(81)
-
▼
mája
(22)
- Riasy ako korenina
- Brazílska káva
- Açai
- Zapekané slimáky
- Ach tie raňajky
- Odšťavovač Champion 2000 +
- Čokoláda do trópov
- Zeleninová polievka na dva krát
- Uhorkový šalát
- Opekané kačacie prúžky
- Fondue
- Dusené hovädzie
- Telacia nožička v rosole
- Varíme v horúčave
- Zostavujeme menu pre priateľov
- Povinosť hosťa
- Povinosť hostiteľa
- Dobré rady čínskej kuchyne
- Tajomstvo varenia
- Na úvod
- Obsah: Koreninová záhradka
- Obsah: Sommelier
-
▼
mája
(22)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára