utorok 4. decembra 2012

Cícerovo - paradajková polievka

Vo vydavateľstve Príroda vyšiel druhý diel vynikajúcej Kuchárky v gatiach na celý rok. Autorom je publicista, vedecký pracovník, enológ ale aj náruživý kuchár Miloš Mikuš. Mal som tu možnosť ochutnať zo všetkého čo bolo na výstave predvádzane a tak si dovoľujem vám ponuknúť fajny recept.

Potrebujeme: 400g namočeného cíceru (v slanej vode), 1 zemiak, 3 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 4 olúpane paradajky, menší pór, sladkú smotanu, olej, celé čierne korenie, mletú sladku alebo štíplavu červenú papriku

Postup: Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu s posekaným cesnakom, osolíme, pridáme napučaný cícer, na drobno nakrájaný zemiak a zalejeme vodou. S koreninami do mäkka podusíme. Pridáme pokrájaný pór, paradajky a krátko prehrejeme. Dochutíme korením a soľou, prípadne podľa chuti smotanou.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára