utorok 23. júla 2013

Hospoda Kýčerka - Pečené koleno

Ponúkam vám tu recept majstra Horáka z hospody Kýčerka aby ste mohli ochutnať Valašsko.
Dobrú chuť.

Ingredencie:
1 bravčové koleno, 150 g bravčového pliecka, 150 g jemných párkov, 1 vajce, 50 g cibule,
100 g masti, korenie, soľ, pažítka, muškátový orech

Postup

Bravčové koleno vykostíme, vo vnútri mierne vytrieme soľou a cesnakom, naplníme pripravenou plnkou a celým jemným párkom. Takto upravené bravčové koleno zabalíme do alobalu a zvoľna pečieme.
Pred dopečením vybalíme z alobalu, kožičku narežeme vo vzdialenosti asi 5 cm od seba,
osolíme a necháme dopiecť do ružova na masti. Koleno nepodlievame, výpek podávame
prírodné.

Náplň: Bravčovú pliecko zomelieme, pridáme vajce, sekanú pažítku, muškátový orech, korenie, soľ.
Všetko vymiešame do jemnej konzistencie.

Ako prílohu podávame zemiakovú kašu alebo zemiaky, prípadne rôzne druhy zeleninových
šalátov.



CzechTourism Východní Morava, Hospoda Kýčerka

0 komentárov:

Zverejnenie komentára