utorok 7. mája 2013

Jahodový rosol s estragónom


Prišiel máj a s ním lásky čas. Tak prečo si nepripraviť niektoré zaujímave produkty, ktoré nás nabudia.
Jahody ako vieme sú a majú afrodiziakálne účinky nie len na naše zmysly. Používajú sa aj ako vynikajúci chuťový korigens pri sexuálnych hrátkach.
O estragóne, ako vynikajúcej korenine do pečeného mäsa ani nevravím. Estragón, francúzske korenie latinsky názov Artemisia dracunculus. Používa sa aj do liehovín typu Cinzano či Vermut.

Ale skúsme si pripraviť z nadbytku ovocia niečo, čo nám v zime zohreje naše zmysly a rozpály erotickú fantáziu :)

Jahodový rosol s estragónom

3 stonky čerstvého estragonu
1/2 litra vylisovanej jahodovej šťavy
10 g želírovaci prosriedok (pektínu)
1/2 kg cukru

Estragón dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou a necháme osušiť. Jahodovu šťavu dáme do hrnca, pridáme pektín. Za stáleho miešania dáme do varu. Keď rosol zovrie, pridáme za stáleho miešania cukor a varíme cca jednu minútu.
Horúci rosol plníme do pripravených umytých a dokonale vysušených pohárov, pridáme natrhané kúsky estragonu. Uzavrieme a prevrátime hore dnom. Necháme vychladnúť.
V zime pochutnávame po lyžičkách.

Foto: Laco Zachar
Fotografia spĺňa princípy Feng Shui. Dodáme v max. formáte 90 x 120 cm. Tlač na plátne. Blind rám.
Prednášky na tému Afrodiziakálne potraviny v našej kuchyni si môžete objednať lacozachar(zavinač)(at)gmail(at)com

0 komentárov:

Zverejnenie komentára