Vyhľadávať v tomto blogu
Články na diely
Culinary
Diary travel
Česko
Čína
Francúzsko
Chorvátsko
India
Maďarsko
Rakúsko
Slovensko
Taliansko
Prebraté články
Culinary
Culinary - Obsah
varecha.pravda.sk
Language
Deutsch
English
Français
Magyar
Pусский
Fotografie
wikipedia
Panoramio
Pinterest
Česko
Čína
Francúzsko
Chorvátsko
India
Maďarsko
Rakúsko
Slovensko
Taliansko
Prebraté články
Culinary
Culinary - Obsah
varecha.pravda.sk
Language
Deutsch
English
Français
Magyar
Pусский
Fotografie
wikipedia
Panoramio
Rôzné články, PR
utorok 7. mája 2013
Jahodový rosol s estragónom
Prišiel máj a s ním lásky čas. Tak prečo si nepripraviť niektoré zaujímave produkty, ktoré nás nabudia.
Jahody ako vieme sú a majú afrodiziakálne účinky nie len na naše zmysly. Používajú sa aj ako vynikajúci chuťový korigens pri sexuálnych hrátkach.
O estragóne, ako vynikajúcej korenine do pečeného mäsa ani nevravím. Estragón, francúzske korenie latinsky názov Artemisia dracunculus. Používa sa aj do liehovín typu Cinzano či Vermut.
Ale skúsme si pripraviť z nadbytku ovocia niečo, čo nám v zime zohreje naše zmysly a rozpály erotickú fantáziu :)
Jahodový rosol s estragónom
3 stonky čerstvého estragonu
1/2 litra vylisovanej jahodovej šťavy
10 g želírovaci prosriedok (pektínu)
1/2 kg cukru
Estragón dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou a necháme osušiť. Jahodovu šťavu dáme do hrnca, pridáme pektín. Za stáleho miešania dáme do varu. Keď rosol zovrie, pridáme za stáleho miešania cukor a varíme cca jednu minútu.
Horúci rosol plníme do pripravených umytých a dokonale vysušených pohárov, pridáme natrhané kúsky estragonu. Uzavrieme a prevrátime hore dnom. Necháme vychladnúť.
V zime pochutnávame po lyžičkách.
Foto: Laco Zachar
Fotografia spĺňa princípy Feng Shui. Dodáme v max. formáte 90 x 120 cm. Tlač na plátne. Blind rám.
Prednášky na tému Afrodiziakálne potraviny v našej kuchyni si môžete objednať lacozachar(zavinač)(at)gmail(at)com
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
variť
(20)
víno
(14)
dobré jedlo
(13)
dietetika
(12)
sommelier
(12)
koreniny
(10)
zážitok
(10)
czechtourism
(8)
liečivé
(8)
biele
(6)
tajomstvo
(6)
zelenina
(6)
Japonsko
(5)
delikates
(5)
kuchárska kniha
(5)
moravská kuchyňa
(5)
odšťavovať
(5)
surové
(5)
sušené
(5)
syr
(5)
petržel
(4)
sushi
(4)
vitarián
(4)
zdravie
(4)
Liečivé byliny
(3)
aróma
(3)
cestoviny
(3)
chudnuť
(3)
ementál
(3)
hosť
(3)
mrkva
(3)
ocot
(3)
ryža
(3)
vitamíny
(3)
šéfkuchár Horák
(3)
Bratislava
(2)
afrodiziaka
(2)
chardonnay
(2)
curry
(2)
cvikľa
(2)
hostiteľ
(2)
stevia
(2)
2 vydanie
(1)
hrnčeková váha
(1)
kari
(1)
mušle
(1)
Máte tip kde dobre varia? Navštívime, ochutnáme, popíšeme, nafotíme
píšte: lacozachar(at)gmail(dot)com
píšte: lacozachar(at)gmail(dot)com
Motto:
„Sebeléčení či obnovení mechanismu seberegulace může člověk začít v devadesáti, padesáti nebo deseti letech, není v tom rozdíl. Důležitější je, že se člověk dokáže, pokud chce, skutečně sám ze svých problémů vyhrabat. Je to jen otázka času - kolik času tomu chce on sám aktivně dát,“ (Anonymus)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára