utorok 21. apríla 2015

Petržel

Koreň surového petržlenu môžeme použiť ako jednu zo surovín zelerového a mrkvového šalátu, ktoré som uviedla v tejto sekcii pri Zeler a Mrkva...
Tiež môžeme z petržlenu alebo paštrnáku, ktorý je blízky príbuzný petržlenu, urobiť 
Pyré:
na kocky nakrájaný udusíme vo vode, prisolíme, po uvarené vodu nezlievame, pridáme maslo a trošku sladkej smotany (10%), štipku čierneho korenia, vyšľaháme na pyré, ochutíme vňaťkou. Môžeme kombinovať s varenou mrkvou, zelerom, cviklou, brokolicou alebo karfiolom....fantázii sa medze nekladú.... (varíme samozrejme spolu s vybraným druhom)


Napr. aj ak máte radi jedlá z mletého mäsa, ako sú fašírky, alebo burgery, v pokoji môžete do mäsového základu pridať 1 ks nastrúhaného petržlenu, tiež vňať, ktoré Vám ho príjemne ochutia a ešte aj dodajú vlákninu... alebo taká "sviečková", by bez petržlenu nemala tú správnu chuť....:-)
 
Naučte sa ako zeleninu či ovocie používať pri varení či pečení, alebo chrumkať surové. Získate tak veľa významných látok a pomôžete svojmu telu. Je to pritom jednoduché, sem-tam ich požite do šalátu, strúhanky na obaľovanie, mletých jedál, kaší, do cesta a pod. Takto sa môžu stať pravidelnou súčasťou vášho jedálnička....
  
alebo zavítajte do našej pripravovanej praktickej školy zdravia, kde vás všetko naučíme...

 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára