Vyhľadávať v tomto blogu
Články na diely
Culinary
Diary travel
Česko
Čína
Francúzsko
Chorvátsko
India
Maďarsko
Rakúsko
Slovensko
Taliansko
Prebraté články
Culinary
Culinary - Obsah
varecha.pravda.sk
Language
Deutsch
English
Français
Magyar
Pусский
Fotografie
wikipedia
Panoramio
Pinterest
Česko
Čína
Francúzsko
Chorvátsko
India
Maďarsko
Rakúsko
Slovensko
Taliansko
Prebraté články
Culinary
Culinary - Obsah
varecha.pravda.sk
Language
Deutsch
English
Français
Magyar
Pусский
Fotografie
wikipedia
Panoramio
Rôzné články, PR
štvrtok 30. apríla 2015
Ľanové semienka
Ľanové semienka by sa mali pomlieť, aby telo mohlo prijať živiny ukryté pod tvrdým obalom. Jedlo s ľanom ponúka orechovú chuť a pri zmiešaní s tekutinou vzniká hladký gel. Preto je ľan vhodným doplnkom do pečiva, obzvlášť ak potrebujete nahradiť vajcia. 30 g ľanových semienok obsahuje takmer 8 g vlákniny, 12 g mastných kyselín a asi 1/4 dennej odporúčanej dávky horčíka. Semienka sú zdrojom energie, znižujú krvný tlak a hladinu cholesterolu. Ľanové semienka je vhodné uchovávať v chladničke. Ak sú semená vystavené dlhšiu dobu bežnému vzduchu, dochádza k štiepeniu polynenasýtených tukov, čo vedie k zníženiu omega-3 mastných kyselín a kyseliny linolovej, ktoré prospievajú srdcu.
Naučte sa tieto semienka používať pri varení či pečení, alebo chrumkať surové. Získate tak veľa významných látok a pomôžete svojmu telu. Je to pritom jednoduché, sem-tam ich požite do šalátu, strúhanky na obaľovanie, mletých jedál, kaší, do cesta a pod. Takto sa môžu stať pravidelnou súčasťou vášho jedálnička....
alebo zavítajte do našej pripravovanej praktickej školy zdravia, kde vás všetko naučíme...
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
variť
(20)
víno
(14)
dobré jedlo
(13)
dietetika
(12)
sommelier
(12)
koreniny
(10)
zážitok
(10)
czechtourism
(8)
liečivé
(8)
biele
(6)
tajomstvo
(6)
zelenina
(6)
Japonsko
(5)
delikates
(5)
kuchárska kniha
(5)
moravská kuchyňa
(5)
odšťavovať
(5)
surové
(5)
sušené
(5)
syr
(5)
petržel
(4)
sushi
(4)
vitarián
(4)
zdravie
(4)
Liečivé byliny
(3)
aróma
(3)
cestoviny
(3)
chudnuť
(3)
ementál
(3)
hosť
(3)
mrkva
(3)
ocot
(3)
ryža
(3)
vitamíny
(3)
šéfkuchár Horák
(3)
Bratislava
(2)
afrodiziaka
(2)
chardonnay
(2)
curry
(2)
cvikľa
(2)
hostiteľ
(2)
stevia
(2)
2 vydanie
(1)
hrnčeková váha
(1)
kari
(1)
mušle
(1)
Máte tip kde dobre varia? Navštívime, ochutnáme, popíšeme, nafotíme
píšte: lacozachar(at)gmail(dot)com
píšte: lacozachar(at)gmail(dot)com
Motto:
„Sebeléčení či obnovení mechanismu seberegulace může člověk začít v devadesáti, padesáti nebo deseti letech, není v tom rozdíl. Důležitější je, že se člověk dokáže, pokud chce, skutečně sám ze svých problémů vyhrabat. Je to jen otázka času - kolik času tomu chce on sám aktivně dát,“ (Anonymus)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára