Reklama
"Vaše telo pri trávení jedla z papriky dokáže spáliť viac kalórií, čo napomáha chudnutiu."
Paprika je bohatá na vitamíny a minerály.
vitamin: C, D, E, B6, B12, thiamin, riboflavin, niacin, karoten
minerály: Na, K, Ca, Mg, P, Fe, Cu, Zn, Mn,
Má vynikajúce chuťové vlastnosti a je nepostrádateľná v kuchyni aj ako korenina. Dá sa konzervovať, sušiť, konzumovať surovú či tepelne upravovanú.
Kto má citlivý žalúdok, môže mať problémy s trávením šupky z papriky. V takomto prípade ju treba odstrániť. Pečte papriku v trúbe tak dlho, až sa šupka začne sama oddeľovať. Jednoducho potom papriku namočte do studenej vody a olúpte. Pečená paprika môžete dochutiť olejom, soli, citrónom, cesnakom, petržlenom....
Rôzné možnosti konzervovania papriky:
Tieto produkty si môžete zakúpiť v Fresh Market (bývala IKEA) predajňa PIKANTES Tomášikova 48, Bratislava.
Foto: © Laco Zachar
Vyhľadávať v tomto blogu
Články na diely
Culinary
Diary travel
Česko
Čína
Francúzsko
Chorvátsko
India
Maďarsko
Rakúsko
Slovensko
Taliansko
Prebraté články
Culinary
Culinary - Obsah
varecha.pravda.sk
Language
Deutsch
English
Français
Magyar
Pусский
Fotografie
wikipedia
Panoramio
Pinterest
Česko
Čína
Francúzsko
Chorvátsko
India
Maďarsko
Rakúsko
Slovensko
Taliansko
Prebraté články
Culinary
Culinary - Obsah
varecha.pravda.sk
Language
Deutsch
English
Français
Magyar
Pусский
Fotografie
wikipedia
Panoramio
Rôzné články, PR
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
variť
(20)
víno
(14)
dobré jedlo
(13)
dietetika
(12)
sommelier
(12)
koreniny
(10)
zážitok
(10)
czechtourism
(8)
liečivé
(8)
biele
(6)
tajomstvo
(6)
zelenina
(6)
Japonsko
(5)
delikates
(5)
kuchárska kniha
(5)
moravská kuchyňa
(5)
odšťavovať
(5)
surové
(5)
sušené
(5)
syr
(5)
petržel
(4)
sushi
(4)
vitarián
(4)
zdravie
(4)
Liečivé byliny
(3)
aróma
(3)
cestoviny
(3)
chudnuť
(3)
ementál
(3)
hosť
(3)
mrkva
(3)
ocot
(3)
ryža
(3)
vitamíny
(3)
šéfkuchár Horák
(3)
Bratislava
(2)
afrodiziaka
(2)
chardonnay
(2)
curry
(2)
cvikľa
(2)
hostiteľ
(2)
stevia
(2)
2 vydanie
(1)
hrnčeková váha
(1)
kari
(1)
mušle
(1)
Máte tip kde dobre varia? Navštívime, ochutnáme, popíšeme, nafotíme
píšte: lacozachar(at)gmail(dot)com
píšte: lacozachar(at)gmail(dot)com
Motto:
„Sebeléčení či obnovení mechanismu seberegulace může člověk začít v devadesáti, padesáti nebo deseti letech, není v tom rozdíl. Důležitější je, že se člověk dokáže, pokud chce, skutečně sám ze svých problémů vyhrabat. Je to jen otázka času - kolik času tomu chce on sám aktivně dát,“ (Anonymus)
Archive
-
▼
2012
(81)
-
▼
júla
(18)
- Krevetové Temari Sushi
- Sushi ryža
- Sushi ocot
- Japonské recepty
- Hrnčekový prevod váh
- Cestoviny
- Rafinované cestoviny
- Koreninová záhradka - Červená paprika
- Sommelier - Merlot
- Jablkovo-višňová maková štrúdla
- Vademecum zdravej výživy
- Sommelier - Spájame víno a syr
- Sommelier - Aromatický kruh vína
- Sommelier - Víno a jídlo
- Granátové jablko - elixír
- Cukor náš každodenný
- Sommelier - Modrý Portugal
- Uhorky - kvasáky
-
▼
júla
(18)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára