sobota 14. júla 2012

Vademecum zdravej výživy

SÚŤAŽIME O KNIHU "Vademecum zdravej výživy"
od autora: MUDr. Peter MINÁRIK

Táto kniha je pozvánkou pre všetkých ľudí, ktorí sa práve rozhodujú pre pozitívnu zmenu svojho života. Slovo „vademecum“ pochádza z latinčiny a znamená „zober ma s“. „Vezmi ma so sebou na cestu“ ­– v tomto prípade na cestu k zdraviu a aktívnemu životnému štýlu. Lebo toto je cesta, a to cesta na celý život.

Nie je to tak, ako si to mnohí ľudia predstavujú: že si budú chvíľu odriekať to, čo im chutí, a potom už budú stále zdraví. Tak to totiž nefunguje. Bol by som rád, keby každý človek, ktorý zoberie do rúk túto knihu a prečíta ju do konca, pochopil, že nie je jedno, čo si po celý život kladie do úst. Že je v jeho záujme, aby poznal overené a neskreslené informácie o tom, čo je dobré jesť a čomu sa sa má na tanieri radšej vyhnúť.

Základná otázka znie: Čo je zdravá výživa? Pretože ľudia dostávajú z internetu a časopisov rôzne dezinformácie, preberajú škodlivé mýty o stravovaní. Zhromaždil som medicínsky overené fakty, výsledky mnohých klinických štúdií, názory renomovaných lekárskych kapacít z celého sveta. Tieto rady v kocke by vám mal povedať váš lekár, keby ste mali dosť času hovoriť spolu o tom, ako máte zdravšie žiť. Je možné, že veční pochybovači budú mať voči niektorým faktom námietky. Vždy sa nájdu nihilisti, ktorí si spochybňovaním a relativizovaním všetkého len racionalizujú nechuť meniť svoj štýl stravovania, pretože lipnú na spôsobe života, na ktorý si zvykli, a nechce sa im ho zmeniť, aj keď tušia, že im škodí.

Ten, kto chce prestať škodiť sám sebe, tu nájde univerzálne platné fakty. Zorientuje sa v spleti často protichodných informácií, uvedomí si, aké silné, a pritom nepravdivé sú mnohé mýty o stravovaní. Okrem štipky teórie získa aj praktické rady: ako zostaviť zdravý jedálniček nielen pre seba, ale aj pre celú rodinu, ako nakupovať potraviny a čomu dávať prednosť, naučí sa čítať nutričné informácie na obaloch potravín, pochopí, čo je pre jeho zdravie podstatné. Pokračovanie

MUDr. Peter MINÁRIK Centrum zdravia a výživy ONLIFE

Tuto knihu si môžete objednať vo vydavateľstve Kontakt50

Knihu Vademecum zdravej výživy si môžete objednať na telefónnom čísle 0908 069 388, stojí 8 eur. Zašleme vám ju poštou na dobierku, poštovné neplatíte.

SÚŤAŽNÁ OTÁZKA: Čo znamená slovo "vademecum"?
Svoje odpovede zasielajte lacozachar(at)gmail(dot)com, do konca mesiaca. Do predmetu e-mailu napíšte súťaž. Jedného z vás vylosujeme za prítomnosti vydavateľa.

Víťazka tejto knihy, Monika Turčeková z Košíc správne zodpovedala otázku. Gratulujeme.

Pripravili sme pre Vás ďaľšie zaujímavé akcie.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára