nedeľa 29. júla 2012

Rafinované cestoviny

Rôznymi prísadami môžeme svoje cestoviny nie len farebne upraviť ale dať im aj jedinečnú chuť.

Ako na to
300 g hladkej múky
1/2 čajovej lyžičky soli
jedno vajíčko (pozor: vajíčko nepoužijem rovno z ladničky ale necháme vyrovnať teplotu)
Postupne ho spájame, ak je cesto suché pridáme trochu vody.

Farebné cestoviny. Ako ich pripravujeme:

Do základného cesta podľa receptu pridáme:

Žlté cestoviny
Šafranové cestoviny za čajovú lyžičku šafranu.
Kurkumové cestoviny za čajovú lyžičku kurkumy

Zelené cestoviny
Špenátové cestoviny
Umytý a prebratý špenát z mixujeme cca 20 dkg. Tekutinu vylisujeme do pripraveného pohára. Krátko prevaríme, precedíme cez sitko. Usadenina, ktorá ostala v sitku pridáme do pripravovaného cesta. Necháme hodinu odpočinúť a potom spracujeme.

Červené cestoviny
Paradajkové cestoviny
Do základu dáme 50g masla, a 30g paradajkového pretlaku. Necháme odpočinuť cca jednu hodinu a môžeme pripraviť cestoviny. Mrkvové cestoviny

Foto: © Laco Zachar

0 komentárov:

Zverejnenie komentára