štvrtok 5. júla 2012

Sommelier - Modrý Portugal

Charakteristika vína: Farba tmavo rubínová, svieža vôňa kvetín. Príjemne sa pije má chuť zrelých hrušiek, borievok a čerešni.

Teplota podávania vína: 13 - 15 stupňov C.

Kombinácia s jedlom: Podávame k studeným mäsitým jedlám, ku kuraciemu mäsu, cestovinám, k syrom typu Trapist.

Nie je potvrdené že pochádza z Portugalska aj keď názov odrody tomu nasvedčuje. Od dávnych dôb sa pestuje v Rakúsku a v Maďarsku. Na Slovensku je známa najmä z Malokarpatskej oblasti z Dolných Orešian. Vína tejto odrody sú harmonické s nižšou intenzitou farby a veľmi príjemnou ovocnou vôňou. Chuť vína je zamatovo jemná až mäkka snižšim obsahom kyselín a trieslovín.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára