Benediktínsky Kláštor v Maďarskom Pannonhalme, začal experimentovať v roku 2007 s výrobou ručne vyrábaných čokolád plenených jej likérmi. Treba priznať, že tristoročne recepty likérov v kombinácii s najkvalitnejšou belgickou čokoládou, pripravilo pochutinu, ktorá sa doslova roztápala na jazyku.
Od roku 2008 sa začala výroba Veľkonočných čokolád plnené likérmi Benedictine (bylinné, horká a kyslá čerešňa) Obe sa predávajú v malých (48 g) a veľký (95 g) veľkostiach.
Ďaľší druh Čierná čokoláda, je plnená čokoládovým krémom bylinného likéru. Sú dva druhy mliečnej čokolády - plnené horkým likérom, smotanou a hrozienkami, druhý so sušeným čeršňami a čerešňovým likérom.
Hlavná zložka likérových čokolád je prvotriedné belgické kakao. "Atque" čokolády sú gastronomický zážitok.
Týmto ďakujem Turistickej kancelárii pri Maďarskom veľvyslanectve, že som sa mohol prezentácii zúčastniť.
www.madarsko.sk
Benediktínsky kláštor
Pannohalma
vinárstvo
Zväčšiť mapu
Vyhľadávať v tomto blogu
Články na diely
Culinary
Diary travel
Česko
Čína
Francúzsko
Chorvátsko
India
Maďarsko
Rakúsko
Slovensko
Taliansko
Prebraté články
Culinary
Culinary - Obsah
varecha.pravda.sk
Language
Deutsch
English
Français
Magyar
Pусский
Fotografie
wikipedia
Panoramio
Pinterest
Česko
Čína
Francúzsko
Chorvátsko
India
Maďarsko
Rakúsko
Slovensko
Taliansko
Prebraté články
Culinary
Culinary - Obsah
varecha.pravda.sk
Language
Deutsch
English
Français
Magyar
Pусский
Fotografie
wikipedia
Panoramio
Rôzné články, PR
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
variť
(20)
víno
(14)
dobré jedlo
(13)
dietetika
(12)
sommelier
(12)
koreniny
(10)
zážitok
(10)
czechtourism
(8)
liečivé
(8)
biele
(6)
tajomstvo
(6)
zelenina
(6)
Japonsko
(5)
delikates
(5)
kuchárska kniha
(5)
moravská kuchyňa
(5)
odšťavovať
(5)
surové
(5)
sušené
(5)
syr
(5)
petržel
(4)
sushi
(4)
vitarián
(4)
zdravie
(4)
Liečivé byliny
(3)
aróma
(3)
cestoviny
(3)
chudnuť
(3)
ementál
(3)
hosť
(3)
mrkva
(3)
ocot
(3)
ryža
(3)
vitamíny
(3)
šéfkuchár Horák
(3)
Bratislava
(2)
afrodiziaka
(2)
chardonnay
(2)
curry
(2)
cvikľa
(2)
hostiteľ
(2)
stevia
(2)
2 vydanie
(1)
hrnčeková váha
(1)
kari
(1)
mušle
(1)
Máte tip kde dobre varia? Navštívime, ochutnáme, popíšeme, nafotíme
píšte: lacozachar(at)gmail(dot)com
píšte: lacozachar(at)gmail(dot)com
Motto:
„Sebeléčení či obnovení mechanismu seberegulace může člověk začít v devadesáti, padesáti nebo deseti letech, není v tom rozdíl. Důležitější je, že se člověk dokáže, pokud chce, skutečně sám ze svých problémů vyhrabat. Je to jen otázka času - kolik času tomu chce on sám aktivně dát,“ (Anonymus)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára