piatok 16. novembra 2012

Benediktínske čokolády "atque"

Benediktínsky Kláštor v Maďarskom Pannonhalme, začal experimentovať v roku 2007 s výrobou ručne vyrábaných čokolád plenených jej likérmi. Treba priznať, že tristoročne recepty likérov v kombinácii s najkvalitnejšou belgickou čokoládou, pripravilo pochutinu, ktorá sa doslova roztápala na jazyku.

Od roku 2008 sa začala výroba Veľkonočných čokolád plnené likérmi Benedictine (bylinné, horká a kyslá čerešňa) Obe sa predávajú v malých (48 g) a veľký (95 g) veľkostiach.

Ďaľší druh Čierná čokoláda, je plnená čokoládovým krémom bylinného likéru. Sú dva druhy mliečnej čokolády - plnené horkým likérom, smotanou a hrozienkami, druhý so sušeným čeršňami a čerešňovým likérom.

Hlavná zložka likérových čokolád je prvotriedné belgické kakao. "Atque" čokolády sú gastronomický zážitok.

Týmto ďakujem Turistickej kancelárii pri Maďarskom veľvyslanectve, že som sa mohol prezentácii zúčastniť.

www.madarsko.sk Benediktínsky kláštor Pannohalma vinárstvo
Zväčšiť mapu

0 komentárov:

Zverejnenie komentára