Viete, že káva chráni mozog?
Viete, že káva nemá kalórie?
Pomáha rozšíriť priedušky, čo je prospešné najmä u astmatikov?
Každý deň na svete vypijú ľudia asi dve miliardy šálok kávy?
Káva môže mať rozmanité množstvo chuťových aj aromatických vlastností, závislých od miesta pôvodu zŕn?
Káva ako nápoj by nemala byť zalievaná vriacou vodou ale vodou, ktorá ešte nevrela a jej teplota je približne 90 stupňov C?
Veľa druhov kávy sa predáva ako zmes z rôznych krajín?
Najvyššia kvalita už hotovej kávy sa dá dosiahnuť iba zo zrnkovej kávy, ktorá sa tesne pred uvarením čerstvo zomelie?
Pri príprave kávy nemožno nepodceňovať mlieko?
Chráni organizmus pred chorobami pečene a srdcovo-cievnymi ochoreniami?
Najlepšie chutí káva z porcelánovej šálky?
Pomletú kávu treba skladovať v chladničke?
Viete ako má presso správne vyzerať a chutiť?
Vyznáte sa vo svete kávy?
Viete, akú kávu piť a prečo?
Pôsobí ako prevencia proti vzniku cukrovky?
Predchádza výskytu srdcového infarktu?
Znižuje riziko vzniku Parkinsonovej choroby a nádorových ochorení?
Štyri kávy denne ženy ochránia pred depresiou?
Antioxidanty sú v každej káve bez ohľadu na druh?
Nemám problém s kofeínom. Naopak, problémy mám bez kofeínu?
Viete ako zistíte, že ste na káve závislí?
Tam, kde majú iní na stole fotografiu svojich blízkych, vy máte šálku kávy.
Keď viete niečo čo ja neviem pridajte to sem.
Sponzorom tohto článku je ImaverCoffe, chcete pravidelné informácie? Pridajte sa na Facebooku
Motto: Žiadna káva neulahodí vaším ústam, ak jej vôňa prv nepošle svoj sladký pozdrav vášmu nosu. Ward Beecher
Photo: © m-hatifnatt deviantart
Vyhľadávať v tomto blogu
Články na diely
Culinary
Diary travel
Česko
Čína
Francúzsko
Chorvátsko
India
Maďarsko
Rakúsko
Slovensko
Taliansko
Prebraté články
Culinary
Culinary - Obsah
varecha.pravda.sk
Language
Deutsch
English
Français
Magyar
Pусский
Fotografie
wikipedia
Panoramio
Pinterest
Česko
Čína
Francúzsko
Chorvátsko
India
Maďarsko
Rakúsko
Slovensko
Taliansko
Prebraté články
Culinary
Culinary - Obsah
varecha.pravda.sk
Language
Deutsch
English
Français
Magyar
Pусский
Fotografie
wikipedia
Panoramio
Rôzné články, PR
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
variť
(20)
víno
(14)
dobré jedlo
(13)
dietetika
(12)
sommelier
(12)
koreniny
(10)
zážitok
(10)
czechtourism
(8)
liečivé
(8)
biele
(6)
tajomstvo
(6)
zelenina
(6)
Japonsko
(5)
delikates
(5)
kuchárska kniha
(5)
moravská kuchyňa
(5)
odšťavovať
(5)
surové
(5)
sušené
(5)
syr
(5)
petržel
(4)
sushi
(4)
vitarián
(4)
zdravie
(4)
Liečivé byliny
(3)
aróma
(3)
cestoviny
(3)
chudnuť
(3)
ementál
(3)
hosť
(3)
mrkva
(3)
ocot
(3)
ryža
(3)
vitamíny
(3)
šéfkuchár Horák
(3)
Bratislava
(2)
afrodiziaka
(2)
chardonnay
(2)
curry
(2)
cvikľa
(2)
hostiteľ
(2)
stevia
(2)
2 vydanie
(1)
hrnčeková váha
(1)
kari
(1)
mušle
(1)
Máte tip kde dobre varia? Navštívime, ochutnáme, popíšeme, nafotíme
píšte: lacozachar(at)gmail(dot)com
píšte: lacozachar(at)gmail(dot)com
Motto:
„Sebeléčení či obnovení mechanismu seberegulace může člověk začít v devadesáti, padesáti nebo deseti letech, není v tom rozdíl. Důležitější je, že se člověk dokáže, pokud chce, skutečně sám ze svých problémů vyhrabat. Je to jen otázka času - kolik času tomu chce on sám aktivně dát,“ (Anonymus)
Archive
-
▼
2012
(81)
-
▼
júna
(18)
- Koreninová záhradka - Curry
- Sommelier - Chardonnay
- Polievka - Bigos
- Sommelier - Rulandské šedé
- Orechový likér
- Sommelier - Tramín červený
- Mak prevencia či fáma
- Plnené pečené kolienko
- Pomóóóóc horúčavy
- Zemiakové klobásky
- Rýchly syrový šalát
- Čo viete všetko o káve?
- Nepečený dezert
- Liečivé byliny v kuchyni
- Karas na masti
- Prečistime si organizmus
- Cvikľa
- Špargľa
-
▼
júna
(18)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára