Prichádza čas letný, čas horúčav a treba sa s tým vedieť vyrovnať. A stále dookola sa ma pýtajú, ako to že som tou horúčavou ne ni zmorený. Tak vám tu dám pár informácii, ktoré vám môžu pomôcť preklenúť tropické teplá.
Už som sa tu zmieňoval ako sa dá ochrániť a schladiť jednoducho organizmus.
1) melón, uhorka, citrusy
2) horúci čaj
3) štiplavé papričky, papriky
Ale keďže sme tvor lenivý a skúšame to všelijako inak, tak potom sa divíme, že máme úpal, hnačky, sme unavený... A tomu sa dá jednoducho pomôcť, doplniť elektrolyty.
Čo sú to elektrolyty, ako pôsobia v organizme? Na to tu nieje priestor. Ale používa sa pre rýchlu regeneráciu organizmu a prevenciu dehydratácie.
Elektrolyt tiež vyrovnáva stratu minerálnych látok nie len pri hnačkách ale aj pri svalovej únave, metabolickej záťaži organizmu a v prípadoch, keď hrozí prehriatie organizmu (napr. z tepla). Zabraňuje dehydratácii organizmu a tým aj možným zdravotným problémom. Elektrolyty podávam aj môjmu psovi. Preto je čiperná a v pohode.
Mám pre vás jednu radu, radu keď idete do prírody, mesta či do práce. Tak ako som vám tu ukázal výrobu čokolády, ktorá sa netopí, tak vám ukážem čo použiť v rýchlosti ako elektrolyty. Je samozrejme, že sa dodržuje pitný režim. Sladké vody či minerálky sú vždy problémom, na jednej strane nás smädí o to viac. Minerálka, pokiaľ nevieme či nám prospieva tak doporučujem obyčajnú vodu.
Základom balíčka, ktorý ťahám stále so sebou je kuchynská soľ, hroznový cukor a sodabicarbóna. Ale vždy sa snažím mať v torne aj pár sáčkov "Kuliška". Možno sa zasmejete že to je pre batoľatá, ale ako prevencia proti dehydratácii. A na nabudenie organizmu nie je nič lepšie ako toto.
Takže v skratke, ak nemám Kulíška pri sebe tak určite vždy hroznový cukor, kuchynskú soľ a sodabicarbonu. Do pol litra vody dám kávovú lyžičku hroznového cukru, pol lyžičky soli. Dobre potrepem aby sa rozpustilo. Ak chcem aby to bublalo, pridám lyžičku sodabicarbóny. Toto je základ ktorý okamžite pomôže vyrovnať stav elektrolytov v organizme. Ak to chceme dochutiť vytlačíme jeden citrón alebo pomaranč.
Netreba trpieť, treba len vedieť ako s tým teplom vybabrať.
Vyhľadávať v tomto blogu
Články na diely
Culinary
Diary travel
Česko
Čína
Francúzsko
Chorvátsko
India
Maďarsko
Rakúsko
Slovensko
Taliansko
Prebraté články
Culinary
Culinary - Obsah
varecha.pravda.sk
Language
Deutsch
English
Français
Magyar
Pусский
Fotografie
wikipedia
Panoramio
Pinterest
Česko
Čína
Francúzsko
Chorvátsko
India
Maďarsko
Rakúsko
Slovensko
Taliansko
Prebraté články
Culinary
Culinary - Obsah
varecha.pravda.sk
Language
Deutsch
English
Français
Magyar
Pусский
Fotografie
wikipedia
Panoramio
Rôzné články, PR
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
variť
(20)
víno
(14)
dobré jedlo
(13)
dietetika
(12)
sommelier
(12)
koreniny
(10)
zážitok
(10)
czechtourism
(8)
liečivé
(8)
biele
(6)
tajomstvo
(6)
zelenina
(6)
Japonsko
(5)
delikates
(5)
kuchárska kniha
(5)
moravská kuchyňa
(5)
odšťavovať
(5)
surové
(5)
sušené
(5)
syr
(5)
petržel
(4)
sushi
(4)
vitarián
(4)
zdravie
(4)
Liečivé byliny
(3)
aróma
(3)
cestoviny
(3)
chudnuť
(3)
ementál
(3)
hosť
(3)
mrkva
(3)
ocot
(3)
ryža
(3)
vitamíny
(3)
šéfkuchár Horák
(3)
Bratislava
(2)
afrodiziaka
(2)
chardonnay
(2)
curry
(2)
cvikľa
(2)
hostiteľ
(2)
stevia
(2)
2 vydanie
(1)
hrnčeková váha
(1)
kari
(1)
mušle
(1)
Máte tip kde dobre varia? Navštívime, ochutnáme, popíšeme, nafotíme
píšte: lacozachar(at)gmail(dot)com
píšte: lacozachar(at)gmail(dot)com
Motto:
„Sebeléčení či obnovení mechanismu seberegulace může člověk začít v devadesáti, padesáti nebo deseti letech, není v tom rozdíl. Důležitější je, že se člověk dokáže, pokud chce, skutečně sám ze svých problémů vyhrabat. Je to jen otázka času - kolik času tomu chce on sám aktivně dát,“ (Anonymus)
Archive
-
▼
2012
(81)
-
▼
júna
(18)
- Koreninová záhradka - Curry
- Sommelier - Chardonnay
- Polievka - Bigos
- Sommelier - Rulandské šedé
- Orechový likér
- Sommelier - Tramín červený
- Mak prevencia či fáma
- Plnené pečené kolienko
- Pomóóóóc horúčavy
- Zemiakové klobásky
- Rýchly syrový šalát
- Čo viete všetko o káve?
- Nepečený dezert
- Liečivé byliny v kuchyni
- Karas na masti
- Prečistime si organizmus
- Cvikľa
- Špargľa
-
▼
júna
(18)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára