sobota 30. júna 2012

Sommelier - Chardonnay

Charakteristika vína: Veľmi plné, jemne korenisté s vôňou agátového medu a lieskových orieškov, manga, ananásu, banánov, žltého melónu.

Teplota podávania vína: 10 - 12 stupňov C.

Kombinácia s jedlom: Podávame ho k predkrmom, k plodom mora, k mäsu s bielou omákou, k mäsu na ražni, k stejkom, k udenej rybe a k polotvrdým syrom.

Chardonnay je mladá francúzska odroda Rulandského bieleho. Chardonnay je v súčastnosti známejšou a a slávnejšou po celom svete. V porovnaní s Burgundským bielym je toto víno aromatickejšie, plnšie a extraktívnejšie s nižším obsahom kyselín. Upúta najmä svojou arómou typickou chlebovinomáslovou vôňou.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára