Je pomaly obed, hrozna búrková nedeľa. Čo s načatým dňom? Ryba v paci sa maceruje a čaká kedy sa upraví.
Ale chcelo by to aj nejaký dezert. Áno, áno dezert, aby sme pribrali. Tak vážený tohoto sa nebojte. Keďže ešte včera bolo na trhu k dostaniu okolo obeda všeličoho z ovocia, tak vám ukážem cestu ako si vyrobiť vynikajúci dezert a nebáť sa že priberiete.
Toto ma naučila na vitariánskom zraze Gabika. No a že ešte sa hodí aj večer voľáka ta zmrzlina. No jasne zase šomranie kalorická bomba. Žiadna bomba, počkajte až príde na toto rada.
Ovocná torta
Keďže mám doma samozrejme aj rôzne sušené ovocie, ktoré používam keď mám chuť na iné ako anglické raňajky :), plný kôš nelúpaných vlašských orechov, lieskových orechov či búrskych orieškov. Iste vás zaujíma, prečo to nieje olúpané. Tým že sú orechy olúpané strácajú svoje éterické oleje a časom keď zvetrajú tak majú veľmi zlu chuť. Teda pre mňa áno. No a keď človek vidí ako sa manipuluje na trhu s týmto chutným produktom, tak uznáte, že radšej si to vylúpem sám.
Dosť rečí, tak pozrime sa čo s tou tortou.
Do nádoby s vodou dám na pol až hodinu máčať balík sušených slivák. Medzi tým si pomeliem balíček slnečnicových semien. Olúpem toľko banánov, koľko nás je doma. Olúpané banány dám do mikroténového sáčku a vložím do mrazničky. Keď sú slivky už dosť rozmočené tak ich rozmixujeme.
Pustíme sa do korpusu. Nastrúhame 2 mrkvy, potlačíme jeden banán, nie ten čo je v mrazničke, premiešame. Nastrúhame 2 väčšie jablka a zas zmiešame. Pridáme balíček premytých hrozienok, kokosovú múčku a pripravené pomleté slnečnicové semienka. Dobre vypracujeme.
Pripravíme plnku:
Rozmixované sušené slivky, rozmixované čerstvé marhule spolu s jogurtom alebo kyslou smotanou premiešame.
A teraz ide záverečná práca
Do tortovej formy, alebo podľa vášho nápadu môžete požiť formu na srnčí chrbát. Zoberieme potravinársku fóliu a položíme do formy. Je to preto aby sme korpus vedeli v pohode vybrať.
Na spodok roztrieme jednu tretinu plnky na ňu dáme jednu tretinu korpusu a striedame jeden na druhý. Až všetok materiál minieme. Chytíme a dáme do chladničky stuhnúť.
Po obede keď je to tak aspoň 2 hodiny v chladničke, vyberieme a preklopíme na tanier. No ale ešte to treba samozrejme trochu upraviť. Nalejeme jogurt a potrieme okolo celého vyklopeného korpusu. Posypeme sekanými orechami. Podávame. Je to vynikajúce Gabika. Dík za recept.
A teraz k sľúbenej zmrzline
Zamrznuté banány zoberieme a pomelieme napr. v takomto odšťavovači. Dostaneme zaujímavú hmotu, ktorá sa podobá na zmrzlinu. Len má jednú výhodu. Je nekalorická, je studená a príjemná do horúcich dní.
Pre fajnšmekerov no čo povedať, urobte si to flambované.
Máte záujem sa zúčastniť detoxikačnej kúry spolu s Gabikou? V dňoch 14 - 17 júla 2012 poďte do Štiavnických hôr na krásnu chatu. Viac si prečítate tu a nájdete aj ako sa prihlásiť. Počet miest je limitovaný.
Vyhľadávať v tomto blogu
Články na diely
Culinary
Diary travel
Česko
Čína
Francúzsko
Chorvátsko
India
Maďarsko
Rakúsko
Slovensko
Taliansko
Prebraté články
Culinary
Culinary - Obsah
varecha.pravda.sk
Language
Deutsch
English
Français
Magyar
Pусский
Fotografie
wikipedia
Panoramio
Pinterest
Česko
Čína
Francúzsko
Chorvátsko
India
Maďarsko
Rakúsko
Slovensko
Taliansko
Prebraté články
Culinary
Culinary - Obsah
varecha.pravda.sk
Language
Deutsch
English
Français
Magyar
Pусский
Fotografie
wikipedia
Panoramio
Rôzné články, PR
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
variť
(20)
víno
(14)
dobré jedlo
(13)
dietetika
(12)
sommelier
(12)
koreniny
(10)
zážitok
(10)
czechtourism
(8)
liečivé
(8)
biele
(6)
tajomstvo
(6)
zelenina
(6)
Japonsko
(5)
delikates
(5)
kuchárska kniha
(5)
moravská kuchyňa
(5)
odšťavovať
(5)
surové
(5)
sušené
(5)
syr
(5)
petržel
(4)
sushi
(4)
vitarián
(4)
zdravie
(4)
Liečivé byliny
(3)
aróma
(3)
cestoviny
(3)
chudnuť
(3)
ementál
(3)
hosť
(3)
mrkva
(3)
ocot
(3)
ryža
(3)
vitamíny
(3)
šéfkuchár Horák
(3)
Bratislava
(2)
afrodiziaka
(2)
chardonnay
(2)
curry
(2)
cvikľa
(2)
hostiteľ
(2)
stevia
(2)
2 vydanie
(1)
hrnčeková váha
(1)
kari
(1)
mušle
(1)
Máte tip kde dobre varia? Navštívime, ochutnáme, popíšeme, nafotíme
píšte: lacozachar(at)gmail(dot)com
píšte: lacozachar(at)gmail(dot)com
Motto:
„Sebeléčení či obnovení mechanismu seberegulace může člověk začít v devadesáti, padesáti nebo deseti letech, není v tom rozdíl. Důležitější je, že se člověk dokáže, pokud chce, skutečně sám ze svých problémů vyhrabat. Je to jen otázka času - kolik času tomu chce on sám aktivně dát,“ (Anonymus)
Archive
-
▼
2012
(81)
-
▼
júna
(18)
- Koreninová záhradka - Curry
- Sommelier - Chardonnay
- Polievka - Bigos
- Sommelier - Rulandské šedé
- Orechový likér
- Sommelier - Tramín červený
- Mak prevencia či fáma
- Plnené pečené kolienko
- Pomóóóóc horúčavy
- Zemiakové klobásky
- Rýchly syrový šalát
- Čo viete všetko o káve?
- Nepečený dezert
- Liečivé byliny v kuchyni
- Karas na masti
- Prečistime si organizmus
- Cvikľa
- Špargľa
-
▼
júna
(18)
vau niet nad tuto tortu a jedla som ju nielen z chutou ale aj bez vycitiek :)
OdpovedaťOdstrániť