Je ďaleko lepšie prijať pozvanie na večeru ako pozvať hosti k sebe.
Sme vždy na pochybách čo pripraviť. Prečo? Lebo každý z našich hostí ma iné chute, iné požiadavky a preto ich delíme na tri druhy. Vidíte, skoro ako zoologovia. No nevadí tak sa pozrime na jednotlivé skupiny.
1. hostí ktorých máme radi
2. s ktorými sa stretáme
3. ktorých nemáme radi ale občas ich treba pozvať.
Tak a máme to čierne na bielom, roztriedené. Teraz si to trošku popíšme. V týchto odlišných prípadoch nutne urobíme skvelú večeru, kde hostia budu blahom cely bez seba, alebo spravíme banálne jedlo len preto že treba niečo podať. V najhoršom prípade neuvaríme nič ale dáme priniesť jedlo z reštaurácie, ktorá je kúsok o nás.
Pripraviť večeru pre priateľov, znamená položiť celé svoje srdce, lásku, príchylnosť, všetku svoju dobrú vôľu, svoje úspory, svoju radosť a čakať ako to počas celého varenia rozvoniava parami šťastia.
Pripraviť večeru pre "známych" je pripraviť niečo čo sa odpláca. Fuj aké hnusne. Robiť niečo len preto že niekto na oplátku očakáva to iste. Pokiaľ ide o mňa ja nikdy nič neoplácam.
Pre tých, ktorých neznášame treba spraviť takzvanú "mondénnu recepciu". Nech sa budete akokoľvek snažiť, aj tak budu kritizovať všetko. Nie je jednoduchšie radšej všetko objednať či ich pozvať priamo do reštaurácie? Tam môžu kritizovať koľko chcú.
Preto šetrime svojou priazňou pre tých, ktorí si budu po našej aj tej najednoduchšej večeri olizovať všetky prsty a tešiť sa na ďalší zážitok.
Vyhľadávať v tomto blogu
Články na diely
Culinary
Diary travel
Česko
Čína
Francúzsko
Chorvátsko
India
Maďarsko
Rakúsko
Slovensko
Taliansko
Prebraté články
Culinary
Culinary - Obsah
varecha.pravda.sk
Language
Deutsch
English
Français
Magyar
Pусский
Fotografie
wikipedia
Panoramio
Pinterest
Česko
Čína
Francúzsko
Chorvátsko
India
Maďarsko
Rakúsko
Slovensko
Taliansko
Prebraté články
Culinary
Culinary - Obsah
varecha.pravda.sk
Language
Deutsch
English
Français
Magyar
Pусский
Fotografie
wikipedia
Panoramio
Rôzné články, PR
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
variť
(20)
víno
(14)
dobré jedlo
(13)
dietetika
(12)
sommelier
(12)
koreniny
(10)
zážitok
(10)
czechtourism
(8)
liečivé
(8)
biele
(6)
tajomstvo
(6)
zelenina
(6)
Japonsko
(5)
delikates
(5)
kuchárska kniha
(5)
moravská kuchyňa
(5)
odšťavovať
(5)
surové
(5)
sušené
(5)
syr
(5)
petržel
(4)
sushi
(4)
vitarián
(4)
zdravie
(4)
Liečivé byliny
(3)
aróma
(3)
cestoviny
(3)
chudnuť
(3)
ementál
(3)
hosť
(3)
mrkva
(3)
ocot
(3)
ryža
(3)
vitamíny
(3)
šéfkuchár Horák
(3)
Bratislava
(2)
afrodiziaka
(2)
chardonnay
(2)
curry
(2)
cvikľa
(2)
hostiteľ
(2)
stevia
(2)
2 vydanie
(1)
hrnčeková váha
(1)
kari
(1)
mušle
(1)
Máte tip kde dobre varia? Navštívime, ochutnáme, popíšeme, nafotíme
píšte: lacozachar(at)gmail(dot)com
píšte: lacozachar(at)gmail(dot)com
Motto:
„Sebeléčení či obnovení mechanismu seberegulace může člověk začít v devadesáti, padesáti nebo deseti letech, není v tom rozdíl. Důležitější je, že se člověk dokáže, pokud chce, skutečně sám ze svých problémů vyhrabat. Je to jen otázka času - kolik času tomu chce on sám aktivně dát,“ (Anonymus)
Archive
-
▼
2012
(81)
-
▼
mája
(22)
- Riasy ako korenina
- Brazílska káva
- Açai
- Zapekané slimáky
- Ach tie raňajky
- Odšťavovač Champion 2000 +
- Čokoláda do trópov
- Zeleninová polievka na dva krát
- Uhorkový šalát
- Opekané kačacie prúžky
- Fondue
- Dusené hovädzie
- Telacia nožička v rosole
- Varíme v horúčave
- Zostavujeme menu pre priateľov
- Povinosť hosťa
- Povinosť hostiteľa
- Dobré rady čínskej kuchyne
- Tajomstvo varenia
- Na úvod
- Obsah: Koreninová záhradka
- Obsah: Sommelier
-
▼
mája
(22)
veľmi milé a užitočné slová :)
OdpovedaťOdstrániťZuzka ďakujem za povzbudenie :)
OdpovedaťOdstrániť