pondelok 21. mája 2012

Povinosť hostiteľa

Je ďaleko lepšie prijať pozvanie na večeru ako pozvať hosti k sebe.
Sme vždy na pochybách čo pripraviť. Prečo? Lebo každý z našich hostí ma iné chute, iné požiadavky a preto ich delíme na tri druhy. Vidíte, skoro ako zoologovia. No nevadí tak sa pozrime na jednotlivé skupiny.

1. hostí ktorých máme radi
2. s ktorými sa stretáme
3. ktorých nemáme radi ale občas ich treba pozvať.

Tak a máme to čierne na bielom, roztriedené. Teraz si to trošku popíšme. V týchto odlišných prípadoch nutne urobíme skvelú večeru, kde hostia budu blahom cely bez seba, alebo spravíme banálne jedlo len preto že treba niečo podať. V najhoršom prípade neuvaríme nič ale dáme priniesť jedlo z reštaurácie, ktorá je kúsok o nás.

Pripraviť večeru pre priateľov, znamená položiť celé svoje srdce, lásku, príchylnosť, všetku svoju dobrú vôľu, svoje úspory, svoju radosť a čakať ako to počas celého varenia rozvoniava parami šťastia.

Pripraviť večeru pre "známych" je pripraviť niečo čo sa odpláca. Fuj aké hnusne. Robiť niečo len preto že niekto na oplátku očakáva to iste. Pokiaľ ide o mňa ja nikdy nič neoplácam.

Pre tých, ktorých neznášame treba spraviť takzvanú "mondénnu recepciu". Nech sa budete akokoľvek snažiť, aj tak budu kritizovať všetko. Nie je jednoduchšie radšej všetko objednať či ich pozvať priamo do reštaurácie? Tam môžu kritizovať koľko chcú.

Preto šetrime svojou priazňou pre tých, ktorí si budu po našej aj tej najednoduchšej večeri olizovať všetky prsty a tešiť sa na ďalší zážitok.

Follow Me on Pinterest pošli na vybrali.sme.sk

2 komentárov: